Så tar du hand om din ytterpanel

Fabriksmålad ytterpanel har många fördelar. En av de största är att ytterpanelen målas under optimala förhållanden i fabrik vilket ger den en ännu längre livslängd. Tar du väl hand om ytterpanelen kommer den hålla sig fin under många år – oavsett kulör. Här kommer tre tips på hur du bäst underhåller din fabriksmålade ytterpanel.

Innan montering 

Innan du monterar panelen ska du lagra den skyddad från fukt och vatten. Det är viktigt att du bara använder hela och oskadade brädor.

 

Besikta din fasad varje år 

Vår mellanstrukna ytterpanel är särskilt framtagen för att din fasad ska hålla länge. Genom att ha som vana att gå runt och genomföra en okulärbesiktning en gång per år, kan upptäcka eventuella skador eller förändringar på fasaden.

 

 

En ren ytterpanel håller längre

Se till att underhållstvätta din panel en gång om året, gärna med JOTUN hustvätt eller motsvarande produkt. Använd en borste med skaft för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt. Den årliga tvätten gör att både ytterpanelen och kulören håller länge, och säkerställer också att garantin gäller. 

 

Ta hand om din ytterpanel så kommer du kunna njuta av din ytterpanel i många år framöver. 

 

Håll koll på eventuella käsnliga
punkter på din fasad 

De två vanligaste punkterna brukar vara kapat ändträ och växtlighet i direkt kontakt med fasaden. Var noggrann med underhållet av ändträ och försök undvika träd och buskar som är i direktkontakt med fasaden. Är det så att du trots allt har växtlighet direkt inpå fasaden så var extra noggrann när du årligen kollar igenom din ytterpanel.