Om SCA SmartTimber

Smarta virkesprodukter. En enklare vardag för alla som bygger, både proffs och privatpersoner. Det är målet för konceptet SCA SmartTimber – innovationer som sparar tid, bidrar till klimatnyttan och förbättrar ekonomin i dina projekt. Som vanligt virke, fast ganska mycket smartare.

De smarta virkesprodukterna som ingår i konceptet SCA SmartTimber produceras av SCA Wood Scandinavia som är en del av SCA-koncernen. Vi hyvlar, målar, impregnerar och vidareförädlar produkter och distribuerar dem till bygghandeln där du som proffsbyggare eller privatperson kan köpa våra smarta produkter. Våra enheter för att ta fram dessa produkter ligger i Bollsta, Stugun och Sundsvall.

SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar skog i norra Sverige och 30 000 hektar i Estland och Lettland. Med denna unika resurs som bas har SCA utvecklat en industri som skapar högsta möjliga värde av och i skogen. Med våra olika affärsområden och olika produkter kan vi ta vara på hela trädet. SCA har byggt ett industriellt ekosystem.

Läs mer om SCAs hållbarhetsarbete.